19:00

Järnboås IF

Referat: Frövi IK - Järnboås IF

3 härliga poäng i premiären
Matchen mot Järnboås hinner knappt börja innan det står 1-0 på resultattavlan och det är Runa som gör första målet efter att dribblat bort några försvarare hos gästerna och avslutade sedan med en vänsterbössa otagbart för gästernas målvakt. FIK fortsätter att trycka på och i spelminut 6 rullar vi upp ett fint anfall men Runas avslut, från snäv vinkel, går utanför. Minuten senare kommer vi i en mycket fin omställning men domaren hittar en offside - synd bra omställningsläge. Simon som började matchen piggt tvingas utgå redan i spelminut 8 efter en smäll på knät. Järnboås spelar en rätt fysisk fotboll och det märktes i spelminut 9 då en spelare hos gästerna går hårt åt Jutta med följd att domaren drar fram det gula kortet för Järnboåsaren. När klockan visar 10 så kommer Jonas loss på högerkanten men inlägget smiter precis över ribban. Calle B åker på en hockeytackling i spelminut 11 och får med sig en frispark men det borde också varit ett "gult" för Järnboås-spelaren. FIK har en stort spelövertag och har mestadels bollen och skapar b la en hörna i spelminut 13 som blir resultatlös. Några minuter senare trycker vi på och bollen hamnar hos Rasmus som från högerkanten slår ett fint inlägg till Burin men nicken går inte in utan tar i ribbans underkant och ut - väldigt bra läge. I spelminut 17 bjuder vi Nora på en chans som slutar med att en Järnboås-spelare kommer loss inne i straffområdet men Ludde räddar. Tre minuter senare bjuder vi återigen gästerna på en chans men sista touchen gör att bollen rullar ut över linjen. Vi får en dubbelhörna i spelminut 23 där Johannes får ett kanonläge men nicken går inte in - nära! Några minuter senare hittar Runa fram med en fin passning till Johannes med avslutet går ej på mål. Med 30 minuter spelade får Jonas sig en ful tryckare i en nickduell som slutar med gult-kort för en spelare hos gästerna. I spelminut 31 trycker vi på men får inte till sista svslutet. Burin testar med ett långskott i spelminut 36 men skottet smiter precis utanför målvaktens högra stolpe. Sista 10 av första har FIK säkert tre riktigt fina anfall men sätter inte in bollen. Gästerna får till en farlig chans i sista spelminuten av första men skottet räddar Ludde säkert. På efterföljande FIK-anfall får vi med oss en hörna som slås av Rasmus. Hörnan hittar fram till Johannes som finns vid bortre stolpen men får inte till träffen. 1-0 i paus
Andra halvlek hinner knappt börja innan vi gör ett bolltapp på mitten som medför farligt läge för gästerna men inlägget går för långt. I spelmiut 49 gör vi en snabb omställning som slutar med att Runa hittar fram med en fin boll till Johannes med målvakt räddar till en hörna som blir resultatlös. Johannes får ytterligare ett fint läge i spelminut 52 men skottet går över. När klockan visar 54 min fälls Runa strax utanför gästernas straffområde. Johannes slår frisparken relativt snabbt mot bortre stolpen med målvakt räddar till hörna. Med drygt 30 min kvar av matchen trycker vi på och bollen hittar tillslut fram till Burin som inne i straffområdet inte riktigt får till avslutet. 2-0 kommer i anfallet efter och det är Runa som elegant lyfter in bollen i mål, från snäv vinkel, efter framspel av Burin. Vi låter gästerna reducera några minuter senare efter en bjudning i försvaret. Jonas kommer i ett skottläge i spelminut 63 men skottet räddas. Minuten senare hittar gästerna fram med ett inlägg som går mot mål men Ludde plockar säkert ned bollen i duell med en Järnboåsare. Spelet vänder och FIK får ett jätteläge men Johannes skott går över. Jonas kommer i spelminut 66 in till vänster i straffområdet men avslutet räddas till hörna. Med kvarten kvar spelar FIK skolboksfotboll som slutar med ett inspel till Johannes som fälls inne i straffområdet. Ludde stegar fram till 11m-punkten och pang 3-1 efter en hård och välplacerad straff. Vi fortsätter att kontrollera matchen och har mestadels bollen men det blir inga med mål utan matchen slutar rättvist med seger för FIK. Skönt att vinna en premär! Villes friskvårds massage hade skänkt ett fint pris till matchens lirare och priset gick till Frövis straffskytt - Ludde Mårtensson!